Thobias Ericsson : : Daniel Lenneér : : Christopher Johansson

Följ resan från begynnelsen ... Här är hela historien om Batonggänget...
(Börja läs nerifrån för att få historien kronologiskt)

November 2008: Återkomsten
Framtiden är här. Batonggänget återförenas för en galen, dimmig och produktiv helg i Ronneby och spelar in material till ett avsnitt av TV SATURNUS.
---

2007: Henchmen of Rivegate: raw and intense arctic power metal
Separerade av tid och rum påbörjas ett nytt vågat studiomusikprojekt vid namn Henchmen of Rivergate. Det imaginära bandet består av Batong-grabbarna och ett gäng nya förmågor. Det som bjuds är svulstiga hårdrockskompositioner med episka texter om såväl svenska kungar som klassiska fantasy-element som flammande svärd och bepansrade drakar. Bland bandets färdiga kompositioner åtefinns ledmotivet och powerballaden One man army, en pompös hyllning till den bortglömde landsfadern Magnus Ladulås; Magnus the Locker samt den rent perversa hyllningshymnen til ett mäktiga drakdödarsvärd i The eternal blade. Bandprojektet syftar till att någon gång i framtiden få till en fullängdare och en Myspace-sida. Samt att slå i Tyskland.---

2005-2008: Separata öden och solokarriärer
Spridda för vinden men inte i sinnet jobbar Batonggänget-medlemmarna på separata solokarriärer. 2007 till exempel samarbetar Daniel och Christopher intensivt med den futuristiska ninjafilmen One man army legends.

Bakom kulisserna på One man army legends, juni 2007.

---

Juli 2005: Uppbrottet
Högskoletiden är slut. Verkligheten knackar brutalt på dörren och Batonggänget vaknar upp i en kall och hård värld där de tvingas uppleva ett smärtsamt uppbrott. Daniel flyttar till Ronneby. Thobias flyttar till Varberg. Christopher blir kvar.
---

Maj 2005: Dominansen, festerna och priserna
Batonggänget erövrar en egen kategori vid högskolans årliga interna Golden Globe-gala och vinner föga förvånande kategorin "Bästa Batong". Sketchen med det ryska OS-hoppet Pavel Bukowsky utnämns till den allra roligaste i programserien.


Golden Globe-dagen. Fest mellan festerna, maj 2005.

---

Våren 2005: WebbRadioprogrammet
Paradigmskifte för högskoleföreningen Radio Qult. Etern byts mot webben. Batonggrabbarna står vid fronten och tar det vågade steget ut i i cyberspace. Nästan ingen lyssnar.The Batong Gang + Chris, Qult/Complex-fest, våren 2005.

---

Våren 2005: Batonggänget/Rappa på svenska
Det är aldrig för sent att hänga på en trend... Närda av plojprojekt i radioprogrammet börjar Batonggänget rappa på svenska. Det hela tar sig närmast maniska proportioner under en period där Thobias och Daniel är de mest drivna. De åsidosätter t.o.m sina studier för att sitta i källaren och prestera otajt rapp. Låtarna har heta teman som att få böter utanför högskolan och att Jonas Svahn är bra på skräckfilm. 10 heta och provocerande spår och ett fullängdsalbum betitlat Batongdjungelboken blir resultatet av denna vågade eskapad i okända musiklandskap...

Lenn ut videon till "Hård som gatan".

---

Januari 2005: Batong-DVD - Den kompletta TV-serien!
Batonggänget samlar och burkar alla avsnitt av TV-serien tilsammans med unikt extramaterial på en samlingsskiva. Namnet är lika självklart som slagkraftigt: BATONG-DVD. Daniel ritar ett hudfärgat cartoony omslag. DVDn säljs för en billig penning och skeppas ut till massorna i löjligt många exemplar... Nu kan fansen se Batong TV precis när de vill och precis hur mycket de vill.
Några rapporteras få bestående men.


---

Januari 2005: Bakom Batongen - Dokumentären
Finalen på Batong-hösten sker med en studiomedverkan i Complex samt en nyproducerad exklusiv dokumentär nån vecka senare. Bakom batongen blandar fakta med fiktion och berättar hela historien om Batonggänget så långt. Tillsammans med band annat ett outsourcat bakom-kulisserna-repotage hamnar dokumentären på BATONG DVD.

Skön gruppbild ur Bakom Batongen, jan. 2005.

---

Hösten 2004: TV-serien Batong TV!
Toob chockar Skövde genom att återvända efter sommaren med ett stort rött skägg! Det skänker inspiration för att ta Batong till nästa nivå... Batonggänget tar tidigt hösten 2004 det avgörande steget till ett visuellt media. TV-serien BATONG-TV föds tillsammans med en uppsjö nya karaktärer och uppslag.
En del karaktärer adopteras från radioprogrammet, till exempel uteliggaralkisen Åke Ångest. Annars baseras programserien mest på sketcher med nya karaktärer som storstadsbönderna, svampplockarna, den vilde mannen och den norske hårdrockaren.


Den norske hårdrockaren improviserar en hårdrockslåt om att hyra en film.

Toob som Åke Ångest bjur på spånken.

Batonggänget kombinerar under hela hösten framgångsrikt sina studier med att producera ett 10 minuters-avsnitt till student-TV-kanalen CompleX varannan vecka. Totalt produceras sex avsnitt. Det sista avsnittet blir en jul-special.


Ur vinjetten för jul-batong.


Under hela hösten utgör redigeringsrum 6 (Red 6) Batonggängets andra hem.

Toobie: Red 6 standing by...
---

Våren 2004: Radioprogrammet säsong 2.

Batonggänget fortsätter producera radio. Kvalitén på sketcher höjs markant. Det mesta materialet spelas in hemma hos Tobias i en källare i Hentorp. I radioprogrammets persongalleri ingår fiktiva karaktärer som bland annt Grabbarna på Nätverkskontoret, Farbror Skägget, Åke Ångest och Pizzabagaren Alexandro.
Programmet sänds varannan vecka i Skövdes öppna radiokanal 93.3MHz.

---

Hösten 2003: Radioprogrammet säsong 1.

Batonggänget formas och enas om namnet Batong (bland en minst sagt rik samling namnförslag) till sitt radioprogram. Storno har framgångsrikt producerat radioprogrammet Costas på gymnasiet, Toob är rutinerad radioamatör och Lenn är helt grön.
Radioprogrammet har premiär bara någon vecka senare och målet är att bland studioprat med sketcher och musik.

När programmet håller på att flytta in och inte kommit i ordning kallas det under en kort period för "Kartong". Programmet sänds ut i etern under hösten, en timme varannan vecka, på Skövdes öppna radiokanal 93.3MHz.Lenn och Storno chillar i Västerhöjds källarstudio...
---

Augusti 2003: Födelsen
Christopher, Daniel och Thobias sammanstrålar första gången på samma utbildning vid Högskolan i Skövde.Toob, hans hatt och hans radiobil.© batonggänget/lenneer.se 2008